İş yerinde nasıl sosyalleşirim?

İş yerinde nasıl sosyalleşirim?

Uzun yıllar okuldan arkadaşların etrafındaydı ve kendini bu alanda oldukça huzurlu hissediyordun. Ancak okul bitti ve iş yaşamına adım atıyorsun. Etki alanını genişletmek, yeni insanlarla tanışmak istiyorsun. İşte hayatının her döneminde çok işine yarayacak insan ilişkilerinde iyi olmanın ipuçları:

Empati yap Bir başkasını yargılamadan önce olaya onun açısından bak. Bu senin için hayli önemli ve birçok sosyal ihtiyacı gidermede faydalı bir beceri olacak. Empatinin sosyal problemlerin çözümünde etkin rol oynadığını, birçok probleme neden olabilen duygusal çatışmaları önleyebildiğini, daha iyi sosyal ilişkiler geliştirmemizi sağladığını, aile ve arkadaşlık ilişkilerini güçlendirdiğini unutma.

Klasik konuşmalardan kaçın Nasılsın sorusuna herkesin verdiği gibi iyiyim cevabı yerine gerçekten nasıl hissettiğini söyleyerek başlayabilirsin. Böylece konuşmanın devamı gelecektir.

Soru sor İnsanlar kendileri hakkındaki soruları cevaplamaktan hoşlanır. Sen birine ne kadar çok ilgi gösterirsen o kişi de seni o kadar ilginç bulur.

Bazen sadece dinle Kendi başına geleni anlatmak istiyorsun ancak dur. Karşındakinin konuşmasını bitirmesini bekle. Çünkü aynı şekilde karşındakinin seni dinlemesibi istiyorsan nezaket kurallarına uy ve karşındakini dinlediğini belirtir yorum yap.

İş yeri organizyonlarına katıl Bu senin iş yerinde sosyal biri olmanı kolaylaştırmanın en eğlenceli yolu. İş yerinde sosyal alanlar az olduğundan paylaştığın şeyler kahve içmekten, doğum günü kutlamalarından öteye gidemiyor ancak dışarıda gerçekleşecek bir etkinlikte ortak yönlerinizi bulabilir, birlikte eğlenmenin keyfini çıkarabilirsin.