Etkili Bir Özgeçmiş Oluşturmanın Teknikleri

Etkili Bir Özgeçmiş Oluşturmanın Teknikleri

Etkili bir özgeçmiş oluşturmanın teknikleri nelerdir? Hangi bilgilerin özgeçmiş içerisinde yer almasına dikkat edilmelidir. Gelin hep birlikte bakalım.

İş başvuruları sırasında başvuru yaptığımız firmanın iş,kariyer ve eğitim bilgilerimiz hakkında fikir sahibi olması için özgeçmiş aracı görevini üstlenir. İlk 5 saniyenin önemi nasıl bugün herkes tarafından biliniyorsa özgeçişiniz de başvuru yapacağınız şirkete karşı sizin kimliğinizi oluşturması anlamında önemlidir. Birazdan okuyacağınız ayrıntılara dikkat edilirse işe kabul edilme olasılığınız oldukça yüksektir. Şimdi gelin hepbirlikte bu tekniklere göz gezdirelim.

Ön yazı yazmakla başlayın İşe alım uzmanlarının son derece önemsediği detaylardan biri olduğundan başvuru yaptığınız pozisyonla ilgili bir ön yazı oluşturun. Başvurduğunuz işin kariyer hedefinizdeki yerini, bu işe ilgi duyma sebebinizi, kabul edilmeniz halinde pozisyonun sorumlulukları gereği neler yapabileceğinizi kapsayan kısa bir kendinizi tanıtma yazısı hazırlayın.

Fotoğraf eklemeyi unutmayın Fotoğraflı özgeçmişlerin her zaman daha dikkat çekici olduğu işe alım uzmanları tarafından her zaman belirtilir. Karşı tarafın sizin hakkınızda bir öngörüye sahip olmasını sağlar. Fotoğraf eklemek kadar fotoğrafın nasıl olduğunun da önemi büyüktür. İş hayatına uygun bir fotoğraf kullanmak sizi her zaman daha iyi gösterecektir.

İletişim bilgilerini eklemeyi atlamayın Cep telefonu numaranız, varsa ev telefonunuz ve size ulaşılamadığında aranacak kişinin iletişim bilgilerini eksiksiz olarak eklemelisiniz. İletişim bilgilerinizin doğru olduğunu birkaç kez kontrol etmek yararlı olacaktır.

Eğitim bilgilerinizi eksiksiz ekleyin Eğitim bilgilerinizi yazarken en son mezun olduğunuz okuldan başlayın. Hangi okuldan mezun olduğunuz, mezuniyet dereceniz ve hangi bölümü bitirdiğinizin eksiksiz olmasına ve yanlış olmamasına dikkat edin.

İş deneyimlerinizi yazarken yanıltıcı olmayın Daha önce çalıştığınız pozisyonlar başvurduğunuz işin gereklerini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği hakkında işverene fikir verir. Bu nedenle doğru bilgi vermeli ve yanıltıcı olmamalısınız. Daha önce çalıştığınız yerde yaptığınız işleri, neden ayrıldığınızı ve kaç yıl görev yaptığınızı belirtmelisiniz.

Varsa sertifikalarınızı ve meslek eğitimlerinizi ekleyin Aldığınız sertifikiları belirtmeniz diğer adaylar arasından fark edilmenizi sağlayarak sizi ön plana çıkarır. Bununla birlikte aldığınız ofis pogramı, iş ingilizcesi eğitimi vb gibi eğitimleri eklemek sizin kendinizi geliştirmek istediğinizi karşı tarafa da hissettirecektir.

Referans bilgilerinin güncel olduğundan emin olun Bu bölüm iş başvurularındaki en önemli kısımlardan biridir. Özellikle son çalıştığınız yerdeki yöneticilerinizden alacağınız referans size istediğiniz yeni işin kapılarını açmada faydalı olacaktır. Verdiğiniz referans eğitim hayatınızdan olabileceği gibi geçmiş iş tecrübelerinizden yöneticileriniz, çalışma arkadaşlarınız da olabilir.